Bergensernes egen undertøysbutikk

Av: Anette Talstad

En sprø idé fra Nederland har gjort Netty A/S til Bergens ledende undertøysbutikk. Her er historien.

– Merkenavnet Netty kommer faktisk fra navnet til min tidligere sjef Janette, og det var hun som lærte meg opp, forteller gründer Berit Torkildsen.

Idéen om å om å starte en spesialforretning innen undertøy i Bergen, kom fra 20 år i Nederland hvor hun jobbet i en lignende butikk. Disse årene ga Torkildsen gode og nyttige erfaringer, men selve inspirasjonen til å drive egen butikk, den kom fra sjefen i Nederland.

Vel tilbake i Norge, etter noen år i helsevesenet, bestemte Torkildsen seg for å endelig åpne sin første butikk. Det ble utlyst ledige lokaler i Markeveien, rett ved undertøysforretningen Øvrebø.

–  Jeg var heldig med tidspunktet. Øvrebø skulle legge ned, og jeg fikk med meg en av de flinkeste ansatte derfra videre til Netty, forteller Torkildsen.

Ønsket om å hjelpe

Drivkraften bak oppstarten i 1997 kom av ønsket om å hjelpe kvinner som av ulike grunner hadde fått fjernet ett eller begge bryst. Målet var at disse kvinnene skulle føle de hadde samme mulighetene som andre kvinner i valg av undertøy.

– Jeg fikk god støtte fra brystkreftforeningen. Butikken var et nytt og unikt konsept på den tiden, og jeg hadde et godt støtteapparat av både kunder og leverandører, forteller hun.

Et bredt utvalg

Bedriften har 20-årsjubileum i år, og har etter disse årene opparbeidet seg et bredt utvalg av både kompetanse og kolleksjoner. I dag har Netty undertøy, badetøy, nattøy, sports-bh, undertøy for brud, undertøy for amming, brystproteser og strømper. Av merkevarer fører butikken blant annet Calvin Klein, Chantelle, Triumph, Marie Jo, Femilet, PrimaDonna, Marlies Dekkers og DKNY.

– Vi ønsker også å tilby et større utvalg til våre yngre kunder. Alle aldersgrupper skal føle seg velkommen hos oss, sier Torkildsen.

Selvstyrt

Netty er en ekte bergensbedrift, og har siden starten vokst seg til å bli en av Europas største spesialforretninger innen dameundertøy. Butikkene er tilpasset etter markedet og kundene, og Torkildsen forteller om fordeler med å være egen butikk.

– Her kan vi kan ta inn akkurat de merkevarene vi ønsker og er ikke på noen måte styrt av en kjede, sier hun.

 

Åpning av ny butikk

I dag har Netty tre butikker: På Åsane storsenter, på Kløverhuset og i Olav Kyrres gate. Sistnevnte har en egen avdeling for brystopererte, hvor vår sykepleier veileder og tilpasser brystproteser og tekstiler. Denne butikken skal imidlertid flyttes nærmere Torgallmenningen i februar. Den nye butikken vil fortsette driften med spesialforretning for brystproteser.

– Vi gleder oss til å komme tilbake til Torgallmenningen, der vi opprinnelig startet.

Enten du er blant av de mange faste kundene, eller du aldri har vært innom butikken, ønsker Torkildsen og resten av Netty deg velkommen inn.