Dekor til hjemmet

Pynteting og annen dekor kan gjøre mye med helheten i hjemmet ditt. Stikkord for høsten er geometri, grafikk, dyremønstre, lyst treverk, metaller, planter og figurer, i et hav av blått.

Det siste innen pynt og dekor kan gi deg et trendy hjem. Tilfør din egen smak, fantasi og styling, og du får et hjem som også har varme og personlighet. Alt fra puter, pledd, vaser og lysestaker til figurer, grafiske trykk og planter kan sprite opp tilværelsen.

Grønne planter er trendy

Spennende materialer

– Den varme metalltrenden er fortsatt i vinden, men kombiner gjerne kobber og gull med sølv i en salig blanding. Det er lov å være litt leken. Man ser også mye betong, samt tekstiler i ull, lin og fløyel. Treverket skal helst være lyst, og pynt gjerne med lyse trefigurer. Kork og bambus kommer også for fullt, sier Kristin Tønsberg, sisteårsstudent på interiørdesign ved NKH.

Trefugl fra Architectmade (Illums Bolighus)
Fløyelspute fra House Doctor (Ting)

Duftlys fra Tom Dixon (Illums Bolighus)

 

Kalender i tre fra Bloomingville (Kamelone)
Bokshyller fra Bloomingville (Ting)

Kubus lysestake fra By Lassen (Illums Bolighus)

Geometri og grafikk

Geometriske mønstre og former har vi allerede sett en del av, og dette er en trend som bare vokser.

– Spesielt ser man dette mønstret på tekstiler, som motiv på postere og trykk og i formen på pynteting som speil, telysholdere og figurer. Grafikk i form av bokstaver og tekst på postere og trykk er også in, samt dyremønstre og dyremotiver på alt fra puter til bilder, forteller Tønsberg.

Poster med bokstavtrykk (Kamelone)
Pute med geometrisk mønster fra Ferm Living (Ting)
Pledd med geometrisk mønster fra Ferm Living (Illums Bolighus)

 

Nyanser av blått

Den store fargen er blå, med helling mot både grønn og grå.

– Det hippeste er helt klart blågrønt og gråblått, fantastiske fargekombinasjoner som kan spenne fra det helt lyse til nesten svart. Disse tonene er flotte til kobber, gull og lyst treverk, og går godt sammen med pastellfarger som gul og rosa. Høstfargene burgunder, rustrød og oransje er også lekkert til. Eksperimenter med kontraster, det er viktig, mener den snart ferdigutdannede interiørdesigneren.

Blå inspirasjon (Jotun)
Pastellfarvet kurv fra Ferm Living (Ting)
Blått alt-mulig-brett fra Hay (Ting)
Populær omaggio-vase fra Kähler (Tilbords)
Kobber og pasteller er lekkert sammen (Bloomingville)

Personlig styling

Til slutt har hun noen råd som kan hjelpe oss med stylingen.

– Tenk gjennom hvordan du vil ha det i hjemmet ditt.
 Ønsker du for eksempel harmoni, symmetri, asymmetri eller gjentagelse? En grei løsning er å plassere pynteting i samme «mønster» som møbler og interiør i huset. Har du symmetri i møbelplasseringen, gjør det samme med dekoren. Et konkret stylingtips som gir et moderne preg, er å plassere innrammede bilder og postere på ulike flater i rommet. La de stå på en benk, skjenk eller på gulvet, lent inn mot veggen. Kombiner gjerne med bilder som henger, og hele bildevegger om du vil, tipser Tønsberg.

Bilder plassert på en flate er et hipt alternativ til å henge de på veggen (Ideastosteal.com)