Ekkoet fra ECCO

Kan komfort og mote nevnes i samme setning uten at de høres ut som rake motsetninger?

Bergen By har besøkt ECCO-butikken i Olav Kyrresgate for å få svar på blant annet dette.

Sara Teodorsson er butikkleder på Ecco Store i Olav Kyrresgate. 

​Komfort + mote = Ecco

Sara Teodorsson har jobbet med ECCO-sko siden 2008 – og som butikkleder på ECCO i Olav Kyrresgate i 1,5 år – og er klar i sin tale når det gjelder sortimentet til ECCO.

– Det er absolutt mulig å sko seg trendy og samtidig være snill mot føttene sine. ECCO har designere som følger med på nåtidens trender og mote, og kombinerer det med lester som er gode for føttene. Form og funksjon har alltid gått hånd i hånd i ECCO, så det ene må absolutt ikke utelukke det andre, sier Sara.

– Sko er tross alt noe man går med omtrent hver eneste dag gjennom livet, og man bør være nøye med hva man putter føttene i. Mange andre merker fører sko som er flotte å se på, men som ikke er gode på. ECCO gir folket både i pose og sekk, smiler Sara.

Merk deg navnet O2. Denne kolleksjonen kommer til å bli lagt merke til i tiden fremover. 

Store nyheter i mars

I mars debuterer ECCO med joggeskoen O2, som byr på en unik kombinasjon av egenskaper.

Den har en fantastisk komfort, og puster samtidig som den er helt vanntett. I tillegg ser den rålekker ut og vil komme i mange kule farger.

– Vi gleder oss til å vise den til publikum. Kule, vanntette og komfortable sko vil forhåpentligvis være en velkommen nyhet blant bergensere, sier Sara.

​ ​

Butikklederens favoritter

– Hva er din personlige favoritt når det gjelder fritidssko?

– Det er utrolig mange å velge mellom. Om jeg skal trekke frem en favoritt blant fritidssko, må det bli CS14. Den passer til enhver anledning. Den har et snev av retro i seg, samtidig som den er laget av moderne materialer, sier Sara.

– Og tursko?

– Jeg elsker Biom-serien. Skoene er vanntette og er bygget opp slik at de er avlastende for kne og hofter. En sikker vinner på fjellturer. Og så har jeg selvsagt store forventninger til O2-serien, da!

– Hva med festsko?

– Helt klart Sculptured-skoen, sier Sara.

– Det beste med dem er hælene. De er støpte, slik at de gir dempende effekt. Du kan også få hælene i flere forskjellige høyder. Den høyeste typen er fullt mulig å bruke en hel festkveld uten å få vondt i føttene.

Pastellfargede sko og tilbehør vil prege hyllene på ECCO denne våren. 

Romantisk pastell

– Hva mer kommer vi til å se i skohyllene til våren?

– Mye pastell! Romantiske, pastellfargede sko i nubuck-skinn vil være fremtredende. Etter mange måneder med mørke vinterfarger, vil nok litt lett og lyst skotøy være velkomment til våren.

Apple og Louis Vuitton

En ting som man kanskje ikke først og fremst forbinder ECCO med, men som de er store på, er accessories. ECCO Leather er en stor leverandør av skinn til blant annet Apple og Louis Vuitton. Det som kjennetegner tilbehøret til ECCO er det skandinaviske, enkle designet, som for øvrig er er gjenkjennelig i de fleste skoene til ECCO. ECCO tilbyr både vesker, lommebøker og belter til jobb, fritid og fest.