Eklektisk interiør

Er du blant dem som ikke klarer å velge én interiørstil i hjemmet ditt? Fortvil ikke, nå er det trendy å mikse og matche det du selv liker aller best.

Aldri før har det vært mer riktig å blande ulike interiørstiler, trender og farger for å få en unik stil.

En dempet, men eklektisk stil (Bo Bedre)

Personlig stil

Målet er å skape et personlig uttrykk. Når innredningen gjenspeiler deg, vil du føle deg hjemme. Miks gjerne gammelt og nytt interiør, og bland med spreke farger og arvegods. Topp det hele med masse grønne planter, og du får et mer levende rom. Vips, så har du en eklektisk stil.

Øverst: Eklektisk og minimalistisk (Pinterest)
Nederst: Maskulint, men frodig (Pinterest)

Konkrete tips

Nå er det veldig trendy å male eller tapetsere vegger i spreke farger, og dette passer perfekt til et eklektisk uttrykk. Andre tips er tepper med spennende mønstre og farger, speil med ulike utforminger fra forskjellige tidsepoker, gamle malerier og moderne postere i skjønn forening, en vintage lampefot med en trendy lampeskjerm, en arvet ørelappstol sammen med en ny, minimalistisk sofa og kanskje en skulptur fra et eksotisk reisemål.

Let frem malerkosten eller innfør farger på andre måter, f.eks på tapeter eller gulvtepper. Øverst: Fargerike. Nederst fra v.: Pinterest og Studio DIY.

System i kaoset

For at ikke denne tilnærmingen skal gi et kaotisk resultat, bør man være gjennomført i valg av farger og materialer. Vær bevisst på hvordan de ulike gjenstandene kombineres, og vit selv hvorfor du gjør som du gjør. Spillerommet er likevel stort.

En eklektisk stil kan være både minimalistisk og frodig, skandinavisk og eksotisk, feminin og maskulin. Det viktigste er å skape liv og personlighet. Ingen eklektisk stil er lik!

Øverst: Berbertepper gir en god atmosfære (KK)
Nederst: Personlig kjøkken (Bo Bedre)