Fem tips til håret ditt

Frisør Aase Helen Dolve har kommet frem til at det er noen hårprodukter hun ikke klarer seg uten.

 

Aase Helen Dolve er frisør på Ramsvik i Olav Kyrresgate.
Foto: Charles Ravndal 

Det er lett å gå seg vill i en jungel av hårprodukter i markedet. Bergen By har  spurt frisøren Aase Helen Dolve, som jobber på Ramsvik frisør i Olav Kyrresgate, om hvilke produkter som virkelig er viktige å ha i baderomshyllen. Med årelang erfaring fra frisøryrket og bred kompetanse om produkter, gir hun sine fem beste tips for et sunt hår.

Navn: Aase Helen Dolve
Alder: 40 år
Arbeidssted: Ramsvik i Olav Kyrresgate

Kèrastase tilbyr en rekke flotte hårkurprodukter. 

​1. En god hårkur

En hårkur bør du bruke hjemme minst tre ganger i måneden.

– Hvilket merke vil du anbefale? 

– Jeg sverger til produkter fra Kèrastase. I denne serien kan vi i salongen mikse kurer med ulike egenskaper, for eksempel om håret trenger både fuktighet og en fargebevarende pleie. For hjemmebruk er en krukke med hårmaske tilpasset håret ditt fin å bruke, sier Aase Helen.

Varmebeskyttende spray. 

2. Beskyttelse mot varmeverktøy

Bruker du noen verktøy som varmer opp håret på noen som helst måte, for eksempel hårføner, glattetang eller krølltang, er det ekstra viktig å beskytte håret mot slitasje.

– Redken Iron Shape er en godt egnet varmebeskyttende spray som jeg ALLTID passer på å putte i håret før varmebehandlinger. Da får man i tillegg en fasthet i håret som gjør at frisyren holder lengre, råder Aase Helen.

Denman børsteserien har hårbørster tilpasset ulike formål. 

3. Riktig børste

Børsten du bruker har mye å si for sluttresultatet. Bruk rundbørste for å få volum eller fall og bruk flat børste for å få glatte frisyrer.

– Hvilket merke liker du best? 

– Jeg sverger oftest til Denman-børstene, som har en rekke børster tilpasset ulike formål, sier Aase Helen.

Session hårspray er favoritten til frisør Aase Helen Dolve. 

4. Hårspray

– En god hårspray er et must! Frisyren holder mye lengre, og for oss som bor i Bergen; den beskytter mot fuktighet i luften! Session Spray fra Kevin Murphy er min beste anbefaling, sier Aase Helen.

5. Riktig stylingprodukt

Valg av stylingprodukt avhenger av hvilken frisyre du ønsker. Har du for eksempel langt hår med krøller og vil fremheve disse, bruker du et krøllprodukt. Har du et glatt langt hår, bruker du et antifrizz produkt. Dersom du har en kort frisyre velger man gjerne en paste, eller lignende.