Festfin til 17. mai

Av: Anette Talstad

Endelig har våren kommet for fullt, og 17. mai nærmer seg. Se hvilke plagg og accessoirer som er både trendy, behagelige og praktiske – perfekt for feiringen av nasjonaldagen vår. 

Mange skal helt sikkert ha bunad, mens andre av ulike grunner velger et annet, pent antrekk. De fleste styrer unna allværsjakker og dongeri på 17. mai, men ellers er i grunn spillerommet stort.

Sko deg godt

Feiringen kan ofte være langvarig med mye ståing og gåing, og man kan fort bli sliten i rygg og føtter om man ikke har tenkt over skovalget. God såle og ikke altfor høy hæl kan nok lønne seg. Vil du absolutt ha hæl, kan det være en fordel å velge en tykk blokkhæl i steden for stiletter. Sneakers er trendy, men kanskje litt for avslappet på nasjonaldagen.

Foto: Produsentene

Helgarder deg

Været er også alltid en faktor. I Bergen skifter det raskt, og man kan nok med fordel pakke både solbriller, paraply og en genser i vesken. En strømpebukse er også lurt å ta med. Hvorfor ikke velge en paraply som gjør litt ut av seg, istedenfor den kjedelige svarte. Når det gjelder solbriller, er det svært mange trender som eksisterer parallelt nå, så man kan nesten ikke trå feil. Velg et par som kler ansiktet ditt.

Foto: Produsentene

Stor veske

Skal du få plass til alt dette, må du ha en stor veske som samtidig er enkel å bære. Et godt håndtak å holde i fungerer bra, men har du skulderrem i tillegg, får du hendene fri til å ta bilder og spise is samtidig. Det er tross alt 17. mai!

Foto: Produsentene

Friske farger

Når det kommer til selve antrekket, er kjole, drakt eller buksedress naturlige valg på en slik festdag. Lange ermer er gull dersom det er kaldt. Farger har mye å si for hvor friskt antrekket virker, og det kan nok være lurt å styre unna helsvart denne dagen. Velg heller grått eller hvitt om du vil ha en nøytral farge. Pasteller er lekkert, eller hvorfor ikke kombinere hvitt eller grått med en knallfarge? Alternativt kan man la fargene i flagget vårt ligge til grunn. Et antrekk i både rødt, hvitt og blått kan nok bli litt voldsomt for noen, men hva med ulike nyanser av blått eller rødt sammen med hvitt?

Foto: Produsentene

Ikke glem jakken

Til slutt, ikke glem at jakken mest sannsynlig blir en del av antrekket store deler av dagen, iallfall dersom været ikke er på topp. Velg en som står til resten, for eksempel en delikat bomberjakke, blazer eller trenchcoat.

 

Disse antrekkene vil du også få glede av resten av våren og sommeren. Nyt!