Gjennomført antrekk

Av: Anette Talstad

Ikke glem å tenke på helheten når du skal på fest i julen. Den fine kjolen du har valgt kommer bare til sin rett dersom du kombinerer den med en vakker ytterjakke og det riktige tilbehøret.

Tekst: Anette Talstad // Foto: Produsentene              

Selv om allværsjakke er en nødvendighet i byen vår, legger den dessverre en demper på festantrekket.

Gjør en innsats for å finne alternative ytterjakker som passer til kjolen, buksedressen eller hva det nå er slags festantrekk du har valgt. Dette kan være en lekker ullkåpe, en herreinspirert frakk eller en fuskepels, og slike kan man finne med hette også.

 

 

Praktisk tilbehør

Ta med en stilren paraply, ikke den glorete du kjøpte spontant ved forrige akutte regnskur. En lue vil nok ødelegge sveisen, så fokuser heller på å holde deg varm med et deilig skjerf og lekre hansker. Husk, du skal mest sannsynlig stå lenge i taxikø etter julebordet.

Lekre vintersko

Om det er dårlig vær, kan det være en fordel å ankomme i vinterstøvletter og skifte til pumps når man kommer innendørs. Det fins mange ankelboots og støvletter som har både høye hæler og gode spor, så man beholder stilen uten å være Bambi på isen. Legg igjen brodder, støvler og snøjoggere hjemme.

To vesker

Inne vil man gjerne ha en liten og elegant veske, og da er det fristende å ankomme med en plastpose i tillegg for å få med seg alt man trenger. Hvorfor ikke heller investere i en stor shoppingbag som har litt mer glam-faktor enn posen fra den lokale matbutikken? Velg for eksempel en i imitert skinn som ikke er så dyr, så slipper du å være redd for å henge den fra deg i gangen når du kommer inn. Pass på at den har plass til en mindre veske, pensko og eventuelt andre ting du trenger.