Hete kyss

Nå skal leppestiften helst være knallrød og matt.

Sensuelle, røde lepper er en evig klassiker, men nå og da er det ekstra fokus på denne fargen i trendbildet. Våren og sommeren 2017 er et slikt tilfelle.

 

Giambattista Valli. Foto: Pinterest

Finn din nyanse

Ulike nyanser av knallrød er trendy, og noen beveger seg mot rosa og oransje. Velg den nyansen som får frem gløden i ansiktet ditt. Dette varierer veldig fra person til person, så prøv deg gjerne frem i butikken. Ansiktet skal rett og slett «poppe». Røde leppestifter med en anelse blått i vil gjøre at tennene dine ser hvitere ut.

 

(Giambattista Valli)Foto: Pinterest

Matt tekstur

Leppestiften skal helst være matt eller halvmatt, men det betyr ikke at det er pent med tørre lepper. Et godt råd er å påføre litt leppepomade først. Lipliner er strengt tatt ikke nødvendig om man er litt nøyen med påføringen av leppestiften.

Teksturen skal helst være matt (Mary Katrantzou). Foto: Pinterest

 

Resten av ansiktet

Det er lekkert med et rent og relativt sminkefritt ansikt ellers sammen med en slik fargesterk leppestift. Rød munn passer derfor perfekt om man vil se ekstra flott ut på stranden. Bruk en leppepomade med solfaktor under leppestiften, og solkrem med høy faktor i resten av ansiktet. Mer sminke er ikke nødvendig, men du kan eventuelt bruke et tynt lag vannfast mascara. Slik kan du sole deg og samtidig se stylet ut.

 

Et hint av oransje gir en sporty og sommerlig look (Jason Wu). Foto: Pinterest

Skal du ut på byen er det ekstra stilig å kombinere røde lepper med klassisk, sort eyeliner og et tykt lag med mascara, a la Marilyn Monroe.

Foto: Pinterest