Interiørgave til mor

Av: Anette Talstad

Morsdagen nærmer seg, og mange har en interiørinteressert mamma. Hva med å kjøpe eller lage en liten gave til hjemmet?

Det finnes mange fine pynteting man kan kjøpe til hus og hjem. Er du kreativ, vil du kanskje heller lage noe selv. Uansett kan man prøve å gjøre gaven personlig. Interiørdesigner Kristin Tønsberg gir oss sine beste tips.

Tanken teller

– Om du vil kjøpe en interiørgave til morsdagen i år, ville jeg valgt noe personlig og hyggelig, for eksempel et varmt pledd, et fint krus eller et pent innrammet bilde av dere to. Et annet tips er en lekker vase eller krukke til blomster, om hun er glad i det. Det er ikke meningen at gavene på morsdagen skal være veldig dyre, det er tanken som teller. Tenk på hva moren din liker å gjøre og er opptatt av, og kjøp noe du assosierer med det. Det setter hun nok pris på, sier Kristin.

 

Om mor liker å tulle seg inn i et pledd på kalde dager, anbefaler vi på det varmeste Gol ullpledd fra Kid til kun 199 kroner. Det finnes i mange farger.

 

Denne kule koppen fra Vitra fås til kun 159 kroner hos Ting. Ekte kjærlighet!
Gjør et kupp med denne nye, stilige potten fra Kremmerhuset til kun 129 kroner.

Gjør-det-selv

Barn er flinke til å lage gaver selv, men voksne trenger gjerne et lite spark bak. Om du har lyst å prøve, fins det mange spennende gjør-det-selv-prosjekter som ikke er for avanserte. Gaver blir med en gang mer personlig ved å lage tingene selv eller pynte på gamle saker.

 

 

En fin gave kan være å male en gammel stol eller strikke et putetrekk.

– Du kan for eksempel få tak i en billig, brukt bilderamme og pynte denne ved å lime på pene steiner eller male den. Å friske opp noen slitte pinnestoler eller et gammelt bord med maling i hennes favorittfarger er også en god idé. Et kaffekrus kan tilegnes helt spesielt til henne om du maler noen ord på det som passer hennes personlighet, eller som sier at du bryr deg om henne. Har du mange forskjellige stoffprøver liggende eller gamle klær du kan klippe opp, kan du sy et lappeteppe eller putetrekk. De som er flinke å strikke kan lage kluter til kjøkkenet eller tove sitteputer til spisestuestolene.

 

Inspirasjon fra Pinterest.

 

– Om moren din er ekstra interessert i interiør, finnes det spennende kurs man kan ta i faget, der man ikke trenger noen forhåndskunnskaper. Sjekk for eksempel ut kursene på Roomdesign.no. Dette kan være en fin opplevelsesgave til henne, foreslår Kristin.