Lange sommerskjørt

Av: Anette Talstad

Din beste venn er maxiskjørtet, som vil redde deg ut av enhver kleskrise.

Det er smart å ha et maxiskjørt eller tre i garderoben. De er enkle å style, behagelige å ha på og veldig sømmelige.

Praktisk basisplagg

Lengden varierer fra fotsid til midt på leggen, men felles for alle er at de dekker deg godt til, uten at plagget føles trangt eller varmt. Det er ikke alltid man ønsker å gå i korte skjørt og bare ben, og en bukse er kanskje feil for anledningen. Da er maxiskjørtet perfekt. Det fungerer rett og slett som et basisplagg, og kan kombineres med det meste. Skaff deg gjerne to-tre skjørt med variasjoner i farge, mønster og vidde, slik at du kan sette sammen mange ulike antrekk med de overdelene du har fra før.

 

Tenk kontraster

Disse skjørtene er enkle å style både opp og ned. En tøff T-skjorte er kult til et romantisk skjørt til hverdags, eller en hettegenser på kaldere dager, gjerne med sneakers eller sandaler til. Tenk kontraster i stil. Colorblocking fungerer bra her, men ton-i ton og ensfarget er også lekkert.

Drakt og badedrakt

På fest er en magetopp et godt valg til lange skjørt med høyt liv – velg gjerne en topp i samme farge som skjørtet for å skape en slags drakt. Det fins i tillegg mange lekre bluser som er fine til maxiskjørt. Til og med badedrakter er trendy å bruke som overdeler nå, selv om man ikke skal bade. Sko med høy hæl og åpen tå er perfekt til fest, men vil du ha mer behagelig fottøy velger du sandaler med spennende detaljer.