Lun utestue

Høsten har kommet, men det er ingen grunn til å sitte inne. Få tips om hvordan du kan få utestuen til å både se og føles varmere ut.

Det handler om lys, tekstiler og farger, i følge interiørkonsulent Lill Charlott Skulstad.

Lys som varmer

– Et lite ildsted er absolutt noe å satse på. Bålfat, bålpanner og lignende kommer det mer og mer av, noe som både varmer og pynter opp. Andre lys gir også en lun følelse, som de populære lyslenkene med «vanlige» lyspærer i enten sort, hvitt eller multifarger. Mange av disse kan forlenges, så bare fantasien setter grenser for hvordan de brukes. Lykter er også dekorativt og koselig, gjerne i orientalsk stil. Store, vanntette lyskuler med skiftende lys og lysende blomsterpotter kommer også for fullt, forteller Skulstad.

Oppe til venstre: Lykter fra Kähler / Ting
Nede til venstre: Bålpannen Eva Solo FireGlobe fra Multitrend
Til høyre: Produkter fra House Doctor 
Fra venstre: Lekker lykt fra Kremmerhuset og den trendy lyskulen GP MoodLite fra Multitrend
Fra venstre: Lykter fra Kremmerhuset og Indiska 

Puter og pledd

Videre kan tekstiler brukes for å holde varmen, men også for å gi et mykere og lunere uttrykk.

– Det fins flotte gulvtepper som tåler å ligge ute. Videre kan man dandere haugevis med puter i sofaen, til og med puter som tåler en liten byge. Selvfølgelig bør man også pakke seg inn i gode og varme ulltepper, velourpledd, saueskinn eller faux fur, som alle er trendy materialer denne høsten. Elementer av tre gir også en lun følelse, og grønne planter i store krukker er prikken over i-en, tipser interiørkonsulenten.

Høstlige farger

Det er mye grått, sort og hvitt for tiden, men Skulstad råder folk til å bruke mer farger.

– Litt fargespill gir liv til uteområdet, og velg gjerne farger som varmer. Grønt er høstens store it-farge, så ikke spar på den når du innreder utestuen. Solgult er også er god farge som får sommeren til å bli litt lenger, eller velg en mer høstlig sennepsgul eller konjakkfarge. Hva med et par gule stoler, for eksempel? Dyp plommerød har også kommet for å bli denne sesongen. Å pynte med bilder eller plakater ute gir også en lun stemning, siden dette er interiør man er vant til å se inne i huset. Prøv på den måten å åpne litt opp mellom inne- og utesonen, avslutter Skulstad.