Nordisk stil

Av: Anette Talstad

Stadig flere hjem er inspirert av den nordiske interiørstilen. Stilen er enkel å få til, og kjennetegnes av minimalisme og nærhet til naturen.

Om man ser på boliger til salgs vil man se at den nordiske stilen går igjen i mange norske hjem. Stilens minimalisme skaper en avslappet atmosfære, og ved å bryte stilen med ovale former og trefarger vil hjemmet likevel få en lun glød.

Fokus på det enkle

I den nordiske stilen er det få farger som gjelder. Hvitt er den mest dominerende, kombinert med grått, blått og svart. Kontraster av farger vil også gi et typisk nordisk utseende.

For å skape et hjem i denne stilen kan det hende at man må rydde bort flere ting for å gi plass til det enkle. På denne måten blir man også kvitt ting man egentlig ikke trenger, til fordel for et stilrent design i hjemmet.

Naturlige materialer

Ofte blir materialer som skinn, lin, ull, filt og strikk brukt. I tillegg er det vanlig å friske opp hjemmet med materialer hentet fra naturen. Dette kan være bjørkestammer, kongler, kvister, blader o.l. Et lyst treverk på gulv og møbler, for eksempel furu, vil også være sterk indikator på nordisk stil.

Den nordiske stilen skal i utgangspunktet hverken være feminin eller maskulin. Likevel vil helt enkle, rene former gjøre stilen mer maskulin, mens runde tepper eller bord kan gjøre stilen mer feminin.