Ny vår for blazeren

Av: Anette Talstad

Blazer er et av sesongens må-ha-plagg, og nå skal den helst styles på overraskende måter.

Du finner dem i alle slags varianter og farger, og de aller mest trendy har et skreddersydd utseende. Disse har perfekt passform og er gjerne litt innsvinget. Noen har en enkelt knapp eller to, andre har to knapperader med fire eller seks knapper. Knapp gjerne igjen, eller stram til med et belte, kanskje til og med et korsett.

Retro eller lekent

Gå for en retro look med små ruter eller cordfløyel, gjerne i beige og brune toner.

En mer leken stil er feminine varianter i rosa fløyel, blomstermønster, glitrende paljetter eller med volanger. Ellers er sort alltid en sikker vinner.

Tenk nytt

I vår er det stort fokus på overraskende elementer. Tenk nytt! Kombiner for eksempel en rutete blazer med en matchende dressbukse for full bestefar-effekt. I steden for skjorte under, kan du bruke en fargerik pologenser for å bryte det stramme uttrykket. På fest kan kun BH være nok, men sørg for at den ser bra ut. Hvite, spisse ankelstøvletter er lekkert til, eller gå for kule sneakers.

 

Stjel stilen fra Stella McCartneys kolleksjon.

Om du vil være overraske enda mer, kombiner blazeren med en sprek hettegenser. Kjør på med detaljer som for eksempel skinnhansker, store øredobber, høye hæler og selvsagt en lekker veske.

Vær vågal. Velg uventede kombinasjoner.