Rustet til festival

Av: Anette Talstad

Et festivalantrekk bør være både lekent og praktisk – se tipsene.

Først og fremst er det lurt å tilpasse antrekket til den festivalen du skal på. Hvilket vær kan du forvente, og skal du bo i telt eller på et hotell i nærheten? I Norge kan det uansett være lurt å være forberedt på allslags vær, da det skifter fort og kveldene kan bli kalde, selv med høy partyfaktor.

Lag på lag

Med en trendy shorts, nettingstrømper eller over-knee-strømper, sneakers eller boots, en langermet T-skjorte, hettegenser og favorittjakken utenpå er du klar for det meste. Blir det for varmt, slenger du strømpene og knytter genseren rundt livet, eventuelt låner den bort til den ene i vennegjengen som garantert har med for lite klær.

Viktig tilbehør

Paraply er ikke noe gøy på festival, så sats heller på hette eller hodeplagg – en kaps eller stråhatt topper antrekket og beskytter mot både sol og nedbør. Solbriller er også lekkert tilbehør, ypperlig til å skjule rennende mascara i øsende regn, om du ikke er så heldig å få sol. Du kan selvsagt velge en helt annen stil, kanskje en bohemsk sommerkjole, strikkegenser og boots, eller en avklipt jeans og statement-genser. Vesken bør være god størrelse på for å kunne romme eventuelle ekstraplagg eller plagg som tas av på grunn av varme. Da er det en fordel med skulderrem eller ryggsekk.

Våg mer

Festival er tiden for å eksperimentere og dra stiluttrykket enda lenger enn man vanligvis ville turt. Prøv deg frem med ulike stiler, og kombiner plagg på en kreativ og annerledes måte. Ikke stress med at alt skal matche, det er enda tøffere med kontraster. Kjør på med skarpe farger, gjerne colorblocking. Det skal være lekent og feststemt, og at vennene dine lettere finner deg igjen i folkemengden, er kun en bonus.