Nå skal skjegget se slik ut

En hårete kjake gjelder fremdeles, men det skal ikke gro vilt!

Har du lagt merke til at skjegg og bart får gro vilt på mannekjaker for tiden? Med denne bokstavelig talt voksende trenden, vokser også behovet for profesjonell hjelp til trimming og stell av ansiktshår. Dét har Ramm/Ramsvik frisør fått erfare, som har åpnet egne barberingsavdelinger i Åsane, sentrum og på Lagunen.

FRISØR I FRISØRSTOLEN: Frisør og barberer Morten Jensen hos RAMM av Ramsvik i Vestre Torggate får hjelp av kollega Gregorz Wasicki til å trimme skjegget. 

– Menn ønsker å være menn

– Det er en maskulin og tradisjonell motebølge over herremoten, sier Morten Jensen, frisør og barberer på Ramm av Ramsvik i Vestre Torggate.

– Menn ønsker å være menn igjen. Skjegg og bart har introdusert et nytt «tilbehør» som er gøy å prøve ut og endrer stilen deres ganske drastisk. Selvfølgelig er motebildet med på å påvirke, men de fleste menn liker å være velstelt, og skjegg er ikke så lett å trimme selv som mange vil ha det til. Vi har en jevn økning på antall bestillinger på dette og mange gjør det i forbindelse med at de klipper håret, forteller Morten.

Det tar cirka 15 minutter å trimme skjegget, 30 minutter for en formklipp og  45 minutter for formklipp og barbering av designlinjer med kniv.

LANGT, MEN IKKE FOR LANGT: Morten Jensen forteller at skjegget skal nå være klippet og velstelt – i motsetning til tidligere da skjegget skulle være så langt og rufsete som mulig. 

Den typiske kunden

Den typiske kunden er mellom 25 og 45 år, og både den trendbevisste og den «ordinære» mannen i gaten kommer for å få hjelp til skjegget.

– Ofte har nok mannen fått beskjed hjemme om å få orden på skjegget – om de først skal skal ha det, ler Morten.

– Mange kommenterer at de ser folk rundt seg med skjegg – og liker looken – men vil ikke innrømme det og ta steget å søke hjelp.  Det spesielle med skjeggtrenden at menn som vanligvis ikke bryr seg om trender eller hva andre måtte mene, også interesserer seg for å få stell på ansiktshåret og kjøper passende produkter. Selv menn som ikke har hår av ulike årsaker kommer nå til frisøren, sier Morten.

Dagens trend

Tidligere gikk det sport i å få skjegget lengst mulig, og gjerne snurrebart som prikken over i’en. Trenden nå er at man klipper skjegget en del kortere enn før.

– De fleste ønsker at skjegget skal gjøre ansiktet deres mer firkantet, forteller Morten.

Produkter til skjegg

Dersom du vurderer å anlegge skjegg, er det noen basisprodukter du bør ha for hånd: skjeggsjampo- og balsam, børste, olje og skjeggvoks.

– Skjegget kommer i kontakt med mat og drikke dagen lang, og dermed er vask av skjegget viktig. Bruk en skjeggsjampo i stedet for vanlig hårsjampo, Grunnen til dette er at skjegget og huden under er tørrere enn hår og hodebunn. For ekstra mykt skjegg anbefaler vi i tillegg en skjeggbalsam, forteller Morten.

Olje og voks brukes til forming og gir hold til skjegget – i tillegg til at de gir de fuktighet til hud og hår.