Sommerens hårtrender

Friskt, naturlig og sunt er nøkkelord i år. I år er det lov å leke seg med spennende farger i håret.

– En av de største trendene nå er Balayage, som er en fransk teknikk hvor man ”maler” striper i håret, forteller Katrine Kleivane, daglig leder hos Ramm.

– Teknikken gir naturlige striper som gir inntrykk av at håret har blitt solbleket etter flere timer i solen. Dette gir et mykt, feminint og trendy utseende og mange kjendiser sverger til denne spennende fargeteknikken, som gir uendelige muligheter.

Denne våren og sommeren er det også stor etterspørsel etter kalde, brune farger med highlights og lowlights. Det vil si kalde, blonde toner som sklir over i det varme.

Sombre og ombre er to andre populære fargeteknikker. Når man bruker disse teknikkene, går fargen fra mørk i bunnen til lysere i lengdene. Det gir et naturlig utrykk på håret, som om du har vært i solen og har lysnet håret naturlig.

Spreke farger

Det er fremdeles lov til å leke seg med spennende farger på håret. Katrine forteller at fargene som er mest inn denne våren og sommeren er rødt, grønt og hvitt.

– Selv om det er det naturlige håret som dominerer trenden i 2017, betyr det ikke at sterke farger er ut, sier hun.

Det skal ikke være like mye kontrast i håret som det har vært tidligere. Rødtoner, kobber og burgunder er farger en ser mye av sammen med hvitt/platina, alt ifra hippe til klassiske frisyrer.

Trendy herrefrisyrer

– Menn har blitt modigere og mer vågal når det kommer til hår. Fremdeles er det inn med kort, stylet hår og ”skin fade” er en absolutt favoritt. ”Skin fade” er navnet på frisyren hvor håret midt på hodet er relativt langt, mens det blir det gradvis kortere ned mot nakken og ørene. Er du ekstra tøff så kan du også velge både pannelugg og langt krøllete hår, forteller Katrine.

For menn med skjegg er det fremdeles velpleid som gjelder – enten skjegget er kort eller lang. En god klipp og stell av skjegget burde alle menn unne seg en gang i blant.

 

Short hair I don’t care…

– Om en tør å klippe håret kort, er det populært med ulike varianter av «Pixiklippen» fra 80-tallet. Kombinert med denne klippen finner vi mye korte lugger. Lang og utvokst lugg, delt på midten er også hot, sier Katrine.

Enormt volum er også in denne sesongen, men høyde i front, over mot ene siden er en enkel stylingmulighet. Wet look er også inne for fullt, det samme er store krøller, knuter i nakken, og bruk av hårpynt.

– Når det kommer til hår er vel egentlig alt lov, avslutter Katrine.

Innhold levert av Ramsvik Frisør