Tid for lilla

Lilla er en stor trendfarge denne høsten og vinteren. Få stylingtipsene her.

Nå snur moten sakte men sikkert fra 90-tall til 80-tall, og fra 70-tall til 60-tall. Med dette kommer lilla. Hos Kenzo og Loewe kles modellene opp i lilla fra topp til tå, men det er lov å moderere seg litt.

– Man ser både mørke og lyse lillatoner i motebildet nå. Det er viktig å huske på at alle kler lilla, det gjelder bare å finne riktig nyanse. La de som jobber i klesbutikken hjelpe deg å bedømme dette. Om det blir for mye for deg med mye lilla på klærne, velg lilla tilbehør i stedet, for eksempel en veske, tipser stylist Marita Haugen.

Veske fra Acne Studios. En lilla veske oppdaterer antrekket ditt i en fei. 

Kul i mørk lilla

Det er vinter og det er en perfekt tid for å utforske den lilla trenden. Stylisten har gode råd du kan ta med deg på veien.

– På 80-tallet var det klare, mørke lillatoner som gjaldt, kombinert med andre sterke farger for å gi antrekket mer kant. Samme stil gjelder nå, men tenk mer i retning streetstyle. Miks gjerne lilla med komplementærfargen gul-oransje, det blir helt kanon, sier Marita Haugen.

Stylingtips:

– Ta for eksempel utgangspunkt i en hettegenser eller stor collegegenser i mørk lilla, gjerne med print. Kombiner med et langt skjørt, som skaper en lag-på-lag-effekt. Skjørtet kan være grått, kombinert med en kåpe, bomberjakke eller lignende i en sprek farge. Hvilke farger og fargekombinasjoner du bruker her, er smak og behag. Lekre detaljer, som ørepynt, kan være en alternativ måte å tilføre farger på.

Elegant i lys lilla

– Når vi snakker 60-tallet, går vi mot de lysere tonene, nemlig pasteller. Et lyslilla fløyelsskjørt er midt i blinken nå, gjerne sammen med en fin skjorte. Lys lilla kan med fordel kombineres med sorte, enkle plagg. La det sorte være litt lekent, for eksempel med detaljer som knapper, høy splitt eller frynser. Dette gir et elegant uttrykk.

Stylingtips:

Har du en lyslilla genser, kombiner den for eksempel med et tubeskjørt med høy splitt fremme, knapper eller andre blikkfang. Velg mellom høye hæler og joggesko, alt etter anledningen. Det kan også være kult å bryte den lette stilen med en stor, svart boblejakke, sier Haugen, og ønsker alle en fin, lilla adventstid.