Trendy i tweed

Av: Anette Talstad

I vinter skal du kle deg i tweed fra topp til tå, men stylingen kan være alt fra klassisk til rocka. 

 

Tekst: Anette Talstad  // Foto: Pinterest/produsentene 

 

Tweed er tilbake med full styrke, og det grove materialet skal holde oss varme og moteriktige gjennom vinteren.  

 

Svært anvendelig 

 Det aller lekreste er en drakt i tweed, enten med overdel og underdel som hører sammen, eller to ulike deler som er kreativt satt sammen av deg selv. En drakt kan brukes både til hverdag og fest, alt ettersom hvordan man styler antrekket.  

 

 

Man kan selvsagt gjøre det enda enklere og velge kun en ytterjakke i tweed. Den lar seg kombinere med det meste du har i skapet fra før, inkludert hettegenserne dine. 

 

 

Lag en drakt 

Går du for en drakt, er et skjørt og en liten jakke i tweed en sikker vinner. Her kan du velge et ensfarget antrekk eller forskjellig farge på over- og underdel. Skjørtelengden varierer fra mini til midi. Du kan kjøre en klassisk stil eller gi antrekket et mer rocka uttrykk. 

 

Klassisk stil 

I en klassisk stil vil man gjerne gå for en enkel, ensfarget topp under jakken, en stilren veske, smykker og høye hæler. 

 

 

Rocka uttrykk  

Ønsker du å være litt mer rebelsk, kan du kombinere tweeddrakten med en fargerik T-skjorte med print, en hverdagsveske og boots. Dette er en praktisk tilnærming til tweedtrenden, og midt i blinken for oss med vestlandsvinter. 

 

Myk tilnærming 

 

Ønsker du en mer moderat stil, kan du velge enten overdel eller underdel i tweed. For eksempel er en tweedjakke pen til slitte jeans eller en dressbukse, og et tweedskjørt eller en tweedbukse kler godt en klassisk bluse eller en kul collegegenser. Tilfører du et metallisk element på skoene, blir det prikken over i-en.