Vågale solbriller

Av: Anette Talstad

Sesongens solbrilletrend er vågal, variert og fargerik, så her er det noe for enhver smak. 

Det viktigste denne våren og sommeren er at solbrillene skal synes – de skal være et «statement». Overdriv når det gjelder størrelse, detaljer og farger, og du er på rett vei.

Oversized

Den «ekstra store»-trenden fortsetter. Disse gigantiske solbrillene kan man virkelig gjemme seg bak. Ingen sminke er nødvendig, og man er klar til å gå ut døren på 1-2-3.

 

 

Geometriske former

Geometriske former i alle varianter er det mye av. Man ser spesielt kantete og trillrunde briller, men også de med flat toppramme eller glass som sommerfuglvinger samt futuristiske, sci-fi-inspirerte modeller.

 

 

Fargede glass

Blått og gult er gjengangere på solbrilleglassene denne sesongen, men også andre farger som rødt, rosa, lilla og grønt er trendy. Noen kombinerer farget glass med farget plastinnfatning for ekstra effekt, som Roberto Cavalli og Paul Smith, eller med dobbel nesebro som hos Phillip Lim.

 

Glitter og stas

Man kommer heller ikke utenom glitter og pyntestener. Denne våren skal det være bling-bling! Med disse blir du virkelig et blikkfang uansett om du er på fjellet eller i byen.

Klassikere

Pilotbriller og cateye kommer aldri til å gå av moten. I år ser man disse i oppdaterte versjoner av det klassiske uttrykket, med nye og spennende detaljer.

Trender flyter alltid litt sammen, så mange solbriller har en kombinasjon av de nevnte elementene. Et godt tips er å velge en fasong som fremhever dine beste trekk, en farge som gir deg glød og detaljer som du liker spesielt godt. Her kan man ofte få god hjelp fra betjeningen i butikken.